Hur analyserar du NFT:er med hjälp av verktyg och bestämmer deras framtid?

I motsats till vad många tror handlar blockkedjetekniken inte bara om kryptovalutor, utan om många andra alternativ; NFT är ett av dem. Denna växande sektor håller snabbt på att bli en av de största marknaderna inom blockkedjeindustrin. I takt med att NFT-marknaden fortsätter att växa ökar behovet av NFT-verktyg eftersom fler investerare försöker hitta nästa bästa icke-kryptotillgång.


Även om fördelarna med NFT har blivit uppenbara under de senaste två åren anses denna marknadsplats av många vara en bubbla, och att investera i dess utrymme kan vara skrämmande för nykomlingar. Liksom det faktum att det alltid finns bedragare med illvilliga avsikter (precis som i alla andra sektorer). Självklart är det viktigt att ha rätt verktyg för att fatta investeringsbeslut när man handlar med NFT. Låt oss följaktligen börja utforska analysverktyg för NFT.

Oavsett om du är ny på NFT eller redan har din samling på marknaden kommer NFT-analysverktyg att hjälpa dig att bedöma tillgängligheten och sällsyntheten av specifika tillgångar och ge dig detaljer som kan vägleda din investeringsstrategi. Det är där vi börjar i den här artikeln.


Vad är NFT?

NFT (Non-Fungible Token) betyder en icke utbytbar token. De är digitala tillgångar eller beskrivs som en typ av digitalt certifikat som representerar en mängd olika immateriella och materiella objekt. Detta inkluderar digital konst, musik, målningar, virtuell fastighet, vykort, videor med mera. De kan inte reproduceras eller likställas med någon tillgång som liknar dem, av den anledningen att alla icke-utbytbara tokentillgångar är unika i sig själva.

Det är det unika med NFT:er som skapar en knapphet för dem och därmed ökar deras värde. När du köper en NFT överförs äganderätten till dig, även om skaparen får royalties när hans verk säljs. Till skillnad från konventionella kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum, som är fungibla och behåller sitt standardvärde även efter att de har bytts ut, kan NFT:er inte direkt bytas ut mot varandra. Deras ägande kan enkelt verifieras, vilket för alltid eliminerar behovet av verifiering från tredje part.

Innan vi fördjupar oss i NFT-analysverktyg ska vi ta en kort titt på NFT:s historia.


En kort historik om NFT

Vi kan spåra NFT:s ursprung till de färgade mynt som utfärdades på Bitcoin-blockkedjan 2012-2013. Dessa färgade mynt representerade verkliga tillgångar - konst eller fastigheter - och användes för att bevisa äganderätten till dessa tillgångar. År 2017 utfärdades Crypto Punks av två personer vid namn John Watkinson och Matt Hall på Ethereum-blockkedjan av den amerikanska studion Larva Lab. Det stannade inte där, samma år lockade ett annat namngivet projekt till sig en investering på 12,5 miljoner dollar.

Efter dessa händelser skedde en plötslig tillväxt av NFT år 2021 då fler och fler människor blev intresserade av digital konst och de fördelar som är förknippade med den. Den dyraste NFT:n är Beeples "Everydays": The First 5 000 Days", som såldes på auktion för mer än 69 miljoner dollar den 11 mars 2021.

NFT-trenden har öppnat nya möjligheter för kreatörer, vilket gör att de kan sälja sin konst över hela världen och fortfarande få royalties för sitt arbete. Ett bra exempel är Net Art Gallery i Berlin, där köparna kunde visa sin uppskattning genom att stödja konstnären och galleriet. NFT-berättelsen gör det möjligt för människor att skapa en marknad för nästan vad som helst med spårbara bevis, och deras ägarhistorik verifieras.


Viktiga funktioner i NFT:

Digital tillgång: Den representeras av digitala samlarobjekt som målningar, konstverk, musik, fastigheter, spel osv. med ett äkta certifikat som stöds av blockkedjeteknik för att bevisa äganderätten.

Unikhet: Det kan inte förfalskas.

Utbyte: Du kan sälja den till andra mot en avgift, med kryptovalutor som betalning.


De bästa NFT-analysverktygen att hålla utkik efter.

Enligt en analysrapport från DappRader registrerade NFT-marknaden en handelsvolym på 10,7 miljarder dollar under tredje kvartalet 2021, en ökning med 704 % jämfört med föregående kvartal, och Ethereum-nätverket stod för mer än 77 % av NFT-handelsvolymen. Med NFT-analysverktyg kan investerare nu känna igen unika tillgångar.

Med tanke på det antal NFT-verktyg som finns tillgängliga idag kan du utvärdera och granska dem innan du fattar ett investeringsbeslut. Med hjälp av lämpliga verktyg kan du hitta bra NFT-projekt som kommer att vara värda en förmögenhet inom en snar framtid.

I ingen särskild ordning har vi samlat flera NFT-verktyg för att hjälpa dig i ditt sökande efter nya NFT-projekt att investera i. De spelar en viktig roll i due diligence, eftersom felaktiga uppgifter kan få dig att bli involverad i ett bedrägligt projekt. De hjälper dig också att identifiera sällsynthet i NFT:er, nyhetskällor och handelsplatser.


Icy.tools

Analysverktyget icy tools är nästan som Nansen. Plattformen är främst avsedd för NFT, och du kan antingen köpa ett veckopass eller köpa NFT ICY Founders Club (som ger ägarna livstidstillgång och kan säljas på OpenSea). Gratisanvändare kan se vad de gör, men du måste antingen prenumerera eller äga NFT Founders Club för att kunna använda alla funktioner.

ICY NFT Founders Club har en samling av 1 700 medlemskort, varav 1 649 för köpare med tidig tillgång ger dem livstidstillgång och 51 är reserverade för kampanjer och utdelningar i framtiden. Dess Discord-server är en värdefull resurs för personer som använder icytools, och de som har en token får tillgång till Founders Club-kanalerna. När du ansluter till servern med en plånbok som innehåller ditt medlemskort får du tillgång automatiskt. En annan viktig detalj är att servern använder Collab.land, ett bekvämt tokeniserat communityhanteringssystem som är utformat för alla som kan skapa verktyg för att hantera sin community.

Rarity.tools

Rarity Tools är ett välkänt NFT-verktyg för skapare. Plattformen Rarity.tools använder en unik och förenklad metod för att rangordna enskilda NFT:er som gör det enkelt att avgöra hur sällsynt en viss NFT är.

För att få fram den totala sällsyntheten för en NFT adderas sällsynthetspoängen för att avgöra vilken NFT som får den högsta rankningen. NFT-entusiaster kan enkelt jämföra det relativa värdet av olika NFT:er på plattformen, vilket gör det enkelt att byta och handla med NFT:er. Några av de bästa NFT-projekten för raritetsverktyg är Mars Wars, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Hashmasks osv.

Dessutom kan Rarity.tools användas för att lagra NFT-objekt från samma samling, spåra nya uppdateringar och lägga till nya funktioner till plattformen. Plattformen har också funktioner som gör att du kan sortera efter funktionskategori, vilket ger dig en ny syn på saker och ting. Andra unika funktioner, såsom estetik och kvalitetsblandningar, kan bidra till att göra NFT ännu mer värdefullt. Hur som helst, investera inte i en NFT enbart på grund av unika funktioner.

OpenSea

OpenSea är den största och mest kända NFT-marknadsplatsen och grundades av Alex Atallah och Devin Finzer. Den används för att köpa, sälja och handla NFT, digitala tillgångar, virtuella samlarobjekt osv. Plattformen går bortom samlarobjekt och blir en marknadsplats för digitala tillgångar som spelartiklar, musik, domännamn med mera.

OpenSea har ett lättanvänt gränssnitt som gör det enkelt för nykomlingar att navigera på plattformen, skapa NFT och handla. Eftersom det är den största plattformen har många bedrägliga NFT:er listats, och plattformen hoppas kunna ta itu med detta problem med nyligen genomförda åtgärder. Även om dessa åtgärder kan bidra till att stävja bedrägliga NFT-köp kommer offer för bedrägliga produkter fortfarande inte att kunna återfå sina tillgångar eftersom marknadsplatsen är decentraliserad. Så se till att du gör din due diligence innan du investerar i någon NFT-plattform.

Opensea är tillgängligt på mobila enheter för enkel åtkomst och tillhandahåller även en del användbart innehåll, inklusive tips om hur man undviker bedrägerier och är säker på det decentraliserade nätverket.

Nansen

Nansen är ett fantastiskt analysverktyg som används för att analysera miljarder kedjedatapunkter, plånboksmarkeringar och kryptovalutarelaterade objekt för att ge all information som en krypto-/NFT-investerare kan önska sig. Plattformen har en sektion dedikerad till NFT, som används för att jämföra aktivitet, portfölj och strategier.

Nansen används av seriösa NFT-handlare och erbjuder den mest omfattande NFT-marknadsanalysen med fokus på enskilda plånböcker med en unik förståelse för NFT-marknadsrörelser. Nya NFT-samlare kommer att tycka att datamängden är överväldigande, men erfarna NFT-samlare/handlare kommer att finna en intressant mängd användbar information till hands.


CryptoSlam

Plattformen CryptoSlam är ett annat analysverktyg som hjälper handlare att fatta beslut om vilken samling de bör investera i. Genom att visa anmärkningsvärda uppgifter om NFT-försäljning, inklusive försäljningsvolym, antal transaktioner, ägare och kommande NFT-återställningar, kan användarna fatta de mest lämpliga investeringsbesluten. En av de mest anmärkningsvärda funktionerna i plattformen är den dagliga NFT-samlingen, som följs upp efter volym. De mest sålda samlingarna kan ses i olika tidsramar: 24 timmar, 7 dagar, 30 dagar eller hela tiden.

Plattformen förenklar handlarnas arbete genom att ge en enda vy av alla de mest sålda NFT:erna för varje dag, och den ändras dagligen när data bearbetas från OpenSea och dussintals andra handelsplattformar för NFT:er. Att studera försäljningsdata är viktigt för handlare, särskilt när de avser att avgöra om de köper på en topp eller en dipp, eller om kollektionen har varit i en nedåtgående eller uppåtgående trend.


Allmänna frågor att ställa innan man investerar i NFT

Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man investerar i ett NFT-projekt, men dessa frågor kan vara ett bra sätt att avgöra projektets tillförlitlighet.

Hur många NFT-samlingsobjekt finns tillgängliga?

På vilken marknadsplats är NFT listad?

Har de ett Twitter-konto, Discord, YouTube eller andra NFT-plattformar där entusiaster spenderar sin tid?

Har skaparen eller konstnären en gemenskap, är den stark och var kan man hitta dem?


Slutsats

Den främsta anledningen till att använda NFT-analysverktyg är att hjälpa till att begränsa mängden bedrägerier på de stora handelsplattformarna. Att investera i NFT kan vara tidskrävande, något riskabelt och nästan omöjligt om du inte spenderar timmar på plattformar för sociala medier och handelsplattformar för NFT och tittar på de miljoner NFT som finns tillgängliga.

Med analysverktyg kan dock noggrann forskning göras, vilket sparar tid, ansträngning och pengar. Beroende på vad du vill ha av NFT kan analysverktyg också hjälpa dig att välja mellan olika alternativ, och dränka allt brus och ståhej som de flesta projekt på sociala medieplattformar ger, och endast tillhandahålla fakta och siffror som hjälper dig att navigera och fatta investeringsbeslut.

Har du använt något av dessa verktyg? Eller något av de andra? Skriv i kommentarerna.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

KÖPA NFT